Com col·loquem les coses en un taula

Com col·locar correctament els elements en una taula per a una invitació.

Com col·loquem les coses en un taula

Col·locació de la vaixella en la taula
Col·locar una elegant vaixella, dirà molt de nosaltres.
Hem de triar una bona vaixella, de disseny clàssic, i si pot ser, de porcellana. Es pot optar per vaixelles totalment llises o decorades, però sempre de manera discreta.
Tota la vaixella ha d'estar neta, i en perfecte estat de conservació, sense ratlladures o taques. El disseny triat, ha de ser conforme a la resta dels elements de la taula.

Sota plat i platet
Generalment, es col·loquen un plat pla i un plat profund, com a servei bàsic; però un servei complet inclou el baix plat. Recordi, que mai es posa un plat profund directament en la taula; sempre ha de portar un plat pla de base.
Per a començar, podem triar uns elegants sota plats, que ens serveixin de base i decoració per a la taula. En funció de com vagis a parar taula pots optar per uns llisos i clàssics o per algun altre més atrevit. Els materials poden ser molt diversos, però entre els més elegants estan els de metall com a plata, alpaca, etc. I per descomptat la porcellana.

Ordre dels plats
Sobre aquest baix plat, posarem un plat pla; sobre ell, un plat profund, si servirem una sopa de peix, una crema o algun aliment que el requereixi. El plat profund és opcional, si no posarem un aliment que el requereixi, es pot posar simplement per a composició de la taula i retirar en començar a menjar. Però si no ho utilitzarem, i per a evitar treball, podem optar per col·locar el plat pla, i sobre ell un plat més petit d'aperitiu, que ens llueix molt bé decorativament i ens serveix de protecció per al plat pla, en el cas de prendre uns aperitius, molles de pa en untar-nos una miqueta de mantega, etc

Servei complet
Després a l'esquerra de les copes, posem un plat molt petit, que pot ser de metall o de porcellana, per a col·locar un tros ben presentat de pa. Si posem mantega per a untar, és convenient posar en el platet un petit ganivet pla per a untar.
Al llarg del menjar, totes les peces que utilitzem (soperes, salseras, ensaladeres, fonts, etc.) hauran de ser de la pròpia vaixella. En cas de no
ser-ho, hauran de combinar tan bé com sigui possible amb ella.
Col·locació de les copes en la taula
Perquè la presentació de la taula sigui el més elegant possible, haurem de recórrer a dissenys de copes llisos i transparents. Caldria fugir de les copes decorades amb dibuixos, formes massa avantguardistes o colors, a pesar que aquestes poden resultar bastant atractives, és preferible reservar-les per a
ocasions informals.
Cert és, que igual que passa amb els coberts, existeixen infinitat de copes per a segons quines begudes, però en la taula mai s'han de presentar més de quatre copes diferents: Vi negre, vi blanc, aigua, cava o champagne.
La col·locació sempre ha de ser: vi negre, aigua i a la dreta la de vi blanc.
Mai hem de presentar una taula formal amb el tovalló dins d'una de les copes, realment, mai hauria de presentar-se així, tampoc en les ocasions informals, encara que això queda a gust del consumidor.